.

, , , , , , , , ,

Η Καλύτερη Μους Σοκολάτας !

Είναι ένα πανεύκολο γλυκό. Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Φτιάξτε το με αγάπη κι κεράστε τους αγαπημένους σας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ
1 κουβερτούρα (200 gr)
100 gr βούτυρο
1 κουταλιά της σουπας κονιάκ
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 αβγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπέν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Στη συνέχεια το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε γρήγορα και ρίχνουμε προσεκτικά τους κρόκους των αβγών.(ανακατέψτε πολύ  για να μην γίνει ομελέτα). Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν λευκά (μαρέγκα) και με μια γκανάζ ανακατέψτε τα με το μείγμα σοκολάτας, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μους !
Τέλος μοιράστε τη μους σε μπολάκια και αφήστε τη να κρυώσει στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον!

TIPS
Ρίχνουμε μια δόση σαντιγί και τρίβουμε λίγη κουβερτούρα. Σε άλλη περίπτωση κόβουμε φράουλες σε μικρά κομματάκια.




Share: