.

, , , , , , , , ,

Φάτε άφοβα το καρπούζι και τα κουκούτσια του !!

Είναι το αγαπημένο μας φρούτο το καλοκαίρι. Ολοι το βλέπουμε ζουμερό, λαχταριστό μας χαλάνε βέβαια τα κουκούτσια.. Αλλά τι να κάνουμε..

Το καρπούζι αποτελείται απο νερό και σάκχαρα.
Πολλοί αναρωτιούνται αν το συγκεκριμένο φρούτο έχει κάποια θρεπτική αξια.
Κι όμως το καρπούζι έχει πολλά θρεπτικά στοιχεία.


  1. Το καρπούζι περιέχει αντιοξειδοτικά. Καθώς και βιταμίνες B, C και Α ! Δηλαδή μας προστατεύει απο διάφορες παθήσεις όπως αρθροίτιδα, άσθμα, καρδιαγγειακά προβλήματα, πρόωρη γήρανση αλλά και καρκινογένεση !
  2. Είναι καλή πηγή μαγνησίου και καλίου! Το μαγνήσιο είναι απαράιτητο για το μεταβολισμό μας, για τον καρδιακό ρυθμό και για τα οστά. Απο την άλλη το κάλιο είναι απαραίτητο για την αρτηριακή μας πίεση και για τους μύες μας.
  3. Μας ενυδατώνει. Διότι το 92% του καρπουζιού είναι νερό. Σε περίπτωση που θέλουμε να χάσουμε βάρος είναι ιδανική επιλογή.


Οι σπόροι του καρπουζιού δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστοι γιατί μας χαλάνε την απόλαυση. 
Στις ανατολικές χώρες καβουρδίζονται και καταναλώνονται σαν σνάκ. Οι σπόροι αυτοί αποτελούν πηγή πρωτεϊνών, λιπαρών οξέων, καλίου, σιδήρου και φωσφόρου. 

Πείτε ναί στο καρπούζι παρά τα ενοχλητικά κουκούτσια του, τα οποία τελικά μας κάνουν καλό. Είναι  ιδανικό φρούτο για το καλοκαίρι γιατί μας δροσίζει και κάνει καλό στη υγεία μας.
Μπορείτε να το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή χωρίς να έχετε το φόβο των περιττών κιλών.


Share: