.

, , , ,

Ποιές είναι οι πηγές της αυτοπεποίθησης σου; Δούλεψε με τον εαυτό σου!

Οι άνθρωποι μπορούν να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση ή αυτοεκτίμηση για πολλούς και διάφορους λόγους. Εξαιτίας των παιδικών τους χρόνων, της κληρονομικότητας αλλά και των περιστάσεων. Μπορείς όμως να επηρεάσεις το μέλλον σου χτίζοντας την αυτοπεποίθηση σου!!!
 Είναι σαν τη σύνθεση ενος πάζλ.

Ποιές είναι οι πηγές της αυτοπεποίθησης;

  • Τρόπος σκέψης και τα πιστεύω σου.
Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν χαμηλή αυτοπεποίθηση σκέφτονται θετικά και με αισιοδοξία τα απρόοπτα της ζωής. Μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέωψης μας εκπαιδεύοντας το μυαλό μας να σκέφτεται θετικά και επικοδομητικά, ώστε να αναπτύξουμε μια ισχυρή αίσθηση αυτοπεποίθησης.


  • Οι στόχοι σου.
Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση έχουν στόχους.Ξέρουν τι θέλουν να πετύχουν στη ζωή τους. Ξέρουν επίσης πότε πρέπει να δουλέψουν σκληρά και πότε πρέπει να κανουν οικονομία δυνάμεων για να πετύχουν τον στόχο τους. Οι άνθρωποι χωρίς στόχους είναι σαν τα καράβια χωρίς προορισμό.


  • Η συμπεριφορά.
Πρέπει οχι μόνο να φαίνεσαι αλλά και να είσαι σίγουρος. Πρέπει να τηρείς τον κύκλο πράξη-σκέψη-συναίσθημα. Εαν η συμπεριφορά σου αποπνέει αυτοπεποίθηση, κάνεις τον εαυτό σου να νιώσει μεγαλύτερη σιγουριά.


  • Οι αντοχές σου.
Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση δύσκολα το βάζουν κάτω απο την αρνητική κριτική. Ακόμα κι αν δεν έχεις τον έλεγχο μιας κατάστασης, μπορείς να ελέγξεις τις αντιδράσεις σου.

  • Τα στηρίγματα σου.
Οι άνθρωποι μες αυτοπεποίθηση έχουν αρκετά στηρίγματα. Έτσι αποκτούν αίσθηση σιγουριάς. Πρέπει να στηριζόμαστε στους ανθρώπους που έχουμε γύρω μας. Συγκεκριμένα στον σύντροφο μας και στην οικογένεια μας. Είναι οι μόνοι που μας αγαπάνε πραγματικά. Ετσι θα διατηρήσουμε το αίσθημα σιγουριάς και θα γίνουμε πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για το εαυτό μας.

Η τόνωση της αυτοπεποίθησης είναι ένας αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας. Αγαπήστε τον εαυτό σας. Μην ασχολείστε μόνο με την εξωτερική σας εμφάνιση. Δουλέψτε με τον εαυτό σας. Μην τον αφήνετε γιατί θα σας αφήσει.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου