.

, , , ,

Καθαρίζοντας τις αναμνήσεις μας !

Όλοι μας έχουμε πίσω μια ιστορία. Το παρελθόν μας. Είναι γεμάτο απο γεγονότα που πέρασαν, έγιναν και τελείωσαν. Σήμερα ζούμε το παρόν μας. Είμαστε φτιαγμένοι έτσι που να ανακαλούμε το παρελθόν με τις αναμνήσεις μας. Όλοι έχουμε το βιβλίο της ιστορίας μας. Κάθε βιβλίο είναι μοναδικό.Περιλαμβάνει πολλές δυσάρεστες αλλα και καταστροφικές ιστορίες.
 Οι λίστες μας δεν έχουν τέλος. Συχνά, απο όσα έχουμε ζήσει επιλέγουμε να θυμόμαστε τις πιο δυσάρεστες, τις πιο έντονες στιγμές που προκάλεσαν πόνο.
Γιατί βέβαια ο πόνος έχει μεγαλύτερη ένταση απο τη χαρά.  Είναι ψυχοφθόρο να οικτίρουμε σήμερα τον εαυτό μας για όσα περάσαμε και μας στεναχώρησαν παλιά. Έρευνες λένε ότι οι άνθρωποι που επιλέγουν να ανακαλούν τις πιο ευτυχισμένες τους αναμνήσεις είναι πιο ευτυχισμένοι.
Ασφαλώς και όταν θυμάσαι κάτι ευχάριστο νιώθεις ευχάριστα, όπως τοτε που το ζούσες. Απο τις αναμνήσεις μας  κρατάμε την ουσία και το δίδαγμα.
Θα σας δώσω τη βοήθεια μου για να μπορέσετε να ξεπλύνετε τις παλιές σας αναμνήσεις!!
Βάλτε στο μυαλό σας τον ψαρά! Ο ψαράς όταν ψαρεύει ξέρει. Άλλα ψάρια τα κρατάει και ορισμένα τα ρίχνει στα θάλασσα.
Η "μπουγάδα" στις αναμνήσεις καθαρίζει τις δυσάρεστες, αφήνοντας τες να πέσουν αναθέτοντας στη μνήμη να ψαρέψει μια άλλη ευχάριστη ανάμνηση.
Εαν αρχίσετε και ψαρεύετε αγαπημένες αναμνήσεις, θα είστε πιο ευτυχισμένοι. Κακά τα ψέμματα τις υπόλοιπες αφού τις ζήσαμε κάποια στιγμή στη ζωή μας πήραμε και το μάθημα. Ας τις ξεπλύνουμε λοιπόν και να γυρίσουμε στις ευχάριστες στιγμες - αναμνήσεις!

Απελευθερώστε το παρόν σας απο τοξικές αναμνήσεις και ξανακερδίστε ενέργεια δύναμη και σοφία για να ανταποκριθείτε στηις πραγματικές σας ανάγκες  και να ανθίσετε ψυχικά, πνευματικά και σωματικά !

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου