.

, ,

Οι κλέφτες του χρόνου μας !

Και πoιος δεν έχει παρασυρθεί, ακόμα κι αν θέλει μέσα του να αντισταθεί απο τους κλέφτες του χρόνου μας!
Θα ήταν χρήσιμο λοιπόν να έχουμε ετοιμάσει απαντήσεις σε όσους προσπαθούν να ροκανίσουν το χρόνο μας.

Πoιοί είναι στην πραγματικότητα οι κλέφτες του χρόνου μας ;


  • Οι πολιτικοί σχολιαστές 
Θα ήταν άριστοι για ενα τηλεοπτικό πάνελ ή για μια πρωιν ενημερωτική εκπομπή στο ραδιόφωνο. Αλλά όχι στο τηλέφωνο σας. Οι συγκεκριμένοι τύποι έχουν πάντα μια ιστορία να διηγηθούν για κάποιο πολιτικό, για ένα νέο μέτρο, για μια σύλληψη. Η κακή στιγμή όμως τους βάζει να μας πάρουν τηλέφωνο την ώρα που εμείς πνιγόμαστε στο γραφείο, στο σπίτι έτοιμοι να φύγουμε με τα κλειδιά στο χέρι.


  • Οι κουτσομπόληδες ή κοινωνικοί σχολιαστές 
Οι τύποι αυτοί ξεκινάνε λέγοντας μας!! "Τα' μαθες" ή "Δεν θα πιστέψεις τι έγινε με τον ... "
Μην τσιμπήσεις! Δεν είναι η στιγμή να τα μάθεις τώρα όλα! Απέφυγε τον με τρόπο και συνέχισε αυτό που κάνεις! Σε καμία περίπτωση μην πέσεις στην παγίδα να απαντήσεις " Τι έγινε; Για λέγε.. "
Έτσι πυροδοτείται το  πυροβόλο και πετάει λέξεις.


  • Οι παραπονιάρηδες  
Απαπα... Είναι αυτοί που θέλουν ένα τύπο δίπλα τους μόνιμα να τους ακούει χωρις να αναπνέει. Μπορούν να βρούν δεκάδες αιτίες γκρίνιας. Το αφεντικό τους, την πεθερά τους, τα οικονομικά τους ακόμα και το φτέρνισμα τους. Όσο τους ακούτε με προσοχή βρίσκουν νέα θέματα για μουρμούρα! Μην αγχώνεστε! Σας έχω τη λύση! Μπορείτε να πείτε " Τρέχω τώρα, θα σε ακούσω προσεκτικά κάποια άλλη στιγμή! " Σηκωθείτε όρθιοι και πείτε το για να δείξετε ότι είστε υπ'ατμόν. Έτσι θα γίνετε πιο πειστικοί.


  • Οι συμβουλο-μανείς
Αυτοί θέλουν μια συμβουλή σε οτιδήποτε. Δύσκολα παίρνουν αποφάσεις μόνοι τους. Δεν είναι σταθεροί και είναι πολύ αγχώδεις. Εαν τους συμβουλέψετε μια φορά μετά την πατήσατε. Μην τους ενθαρρύνετε να σας ρωτήσουν κάτι γιατί θα πληρώσετε την προθυμία σας πολύ ακριβά!!!
Και ποιά είναι η απάντηση σας; Είναι πολύ απλή και παράλληλα ευγενική! " Το άκουσα, άσε με να το σκεφτώ και θα σου βρώ μια λύση "

Όλοι οι παραπάνω προσπαθούν να σας πάρουν την ενέργεια σας και να τους δώσετε λίγο απο το χρόνο σας. Δεν σας λέω να μην νοηθάτε τους γύρω σας. Κρατήστε λίγο χρόνο και γι' αυτούς. Μην τους αφήνετε όμως να μπούν στο ζωτικό σας χώρο. Όλοι και όλα με μέτρο.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου