.

, , , ,

Έχετε αδυναμίες;


Η ειλικρίνεια προς τον εαυτό σας αποτελεί το πρώτο αναγκαίο βήμα για να μπορέσουμε να στρέψουμε τις αδυναμίες σας... προς τη βελτίωση τους.
 Γράψτε σε ένα χαρτί όσες αδυναμίες εντοπίζετε, αναγνωρίστε τη λύση και σκεφτείτε όσα παράπονα έχετε λάβει μέχρι τώρα στη ζωή σας. 
Άλλωστε, μόλις αναγνωρίσουμε το πρόβλημα, τότε έχουμε τη δυνατότητα να σκεφτούμε τρόπους για να το ξεπεράσουμε.
 Στο τέλος φέρτε στο μυαλό σας τις δεξιότητες και τις ικανότητες σας, σύμφωνα με το χαρακτήρα αλλά και τις επιλογές σας. Βλέπετε; Έχετε και πολλά θετικά στοιχεία σαν «όπλα»!
Οι παρακάτω συμπεριφορές κλείνουν πόρτες, δημιουργούν αδιέξοδα, μας απομακρύνουν απο τους άλλους. Οι συμπεριφορές αυτές πληγώνουν τους γύρω μας και δεν μας δένουν με τους ανθρώπους μας.

Ας προσπαθήσουμε να τις αλλάξουμε λοιπόν !

  • Κριτική του άλλου.

Είναι δυσάρεστο να "λούζουμε" τους άλλους με προσβλητικές κριτικές που τους θίγουν, τους απομακρύνουν απο εμάς και τους κλειδαμπαρώνουν στον εαυτό τους.

  • Μειώνοντας τον άλλον
Συχνά δεν υπολογίζουμε τη συμβολή των άλλων στη ζωή μας. Μειώνουμε μέσα απο τα λόγια μας, τα ταλέντα του, την προφορά του, την ειλικρίνεια των συναισθημάτων του άλλου για να τον θίξουμε επειδή μας στεναχώρησε για κάτι. Κέρδος; Μηδέν.  Ποιός θα ενδιαφερθεί για εσένα όταν δεν αναγνωρίζεις τίποτα και πως θα τον προσβάλεις;  ΚΑΝΕΙΣ!

  • Περιφρόνηση
Προκειμένου να μειώσουμε τον άλλον και να "ανεβάσουμε" τον εαυτό μας, δείχνουμε την περιφρόνηση μας στα επιχειρήματα του άλλου. Θα σας άρεσε να σας περιφρονούν και να μην σας παίρνουν στα σοβαρά;

  • Δικαιολογίες
Προκειμένου να αποφύγουμε να πάρουμε την ευθύνη των αποφάσεων και των πράξεων μας, χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο μενού απο δικαιολογίες. Είναι ευκολότερο καi ανώδυνο να ρίχνουμε το σφάλμα στους άλλους παρά στον ίδιο μας τον εαυτό. Οποιονδήποτε άλλον εκτός απο εμάς.  Ας αντισταθούμε στο να βρίσκουμε συνεχώς δικαιολογίες για όσα δεν κάνουμε. Ετσι θα γίνουμε καλύτεροο και πιο δυνατοί.


  • Κατηγορίες
Είμαστε ενήλiκες και κάνουμε επιλογές. Είναι αρνητικό να σκορπίζουμε γύρω μας ενοχές σαν να είμαστε πάντα αθώοι, αλάνθαστοι και τέλειοι. Το να ρίχνουμε το φταίξιμο στους άλλους για όλα τα στραβά θεωρώντας άγιο τον εαυτό μας είναι κουραστικό.


  • Επιφυλλάξεις, καχυποψίες
Ένα απο τα δηλητήρια του σήμερα πιστεύω είναι να μένουμε επιφυλακτικοί ή καχύποπτοι επειδή στο παρελθόν μας πρόδωσαν, μας στεναχώρησαν κάποιοι άλλοι. Στις περιπτώσεις αυτές μεταφέρουμε την πικρία απο τους προηγούμεους στους επόμενους.
Τί σας φταίνε οι νέοι φίλοι και οι υπόλοιποι για όσα υποφέραμε εμείς; Ξεσπάμε στο θυμό και στην άμυνα σε ανθρώπους που δεν μας έχουν δείξει δείγμα προδοσίας. Αφληστε πίσω όλα τα δηλητήρια και φέρτε κοντά σας τους ανθρώπους που σας αγαπούν πραγματικά!

Αναγνωρίστε τις παραπάνω συμπεριφορές, δουλέψτε τις αδυναμίες σας και γίνετε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. Αγαπήστε τον εαυτό σας.  Αξίζει να θυμόμαστε πως ελκύουμε κοντά μας όχι αυτούς που θέλουμε αλλά αυτούς που χρειαζόμαστε ! 


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου