.

, , ,

Savoir Vivre: Ξέρετε να τρώτε σε εστιατόριο;


Τα βασικά θεωρώ πως τα γνωρίζετε.
Για παράδειγμα  σε ενα εστιατόριο δεν μιλάμε δυνατά ή  δεν ξεκινάμε το φαγητό εάν δεν έχουν σερβιριστεί όλοι ή δεν μιλαμε στο τηλέφωνο για ώρα. 
Εάν γνωρίζετε αυτά τότε είστε σε πολύ καλό δρόμο! 

Πάμε όμως παρακάτω να δούμε πως τρώμε και πως σερβίρουμε!! 

Ορεκτικά 
Όταν μας σερβίρουν τα ορεκτικά δεν ψάχνουμε να βρούμε τη μεγαλύτερη μερίδα απλα καρφώνουμε με το πιρούνι μας όποιο βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας χωρις να χρονοτριβούμε γιατι περιμένουν να σερβιριστούν κ άλλοι !

Σαλάτα
Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε στο πιάτο μας σαλάτα, βάζουμε τη μερίδα μας στην άκρη  του πιάτου μας. Δεν βουτάμε το πιρούνι μας ποτέ μέσα στη σαλατιέρα.
Στο πιάτο μας δεν κόβουμε ποτέ τα λαχανικά ή τη σαλάτα μας με το μαχαίρι. Χρησιμοποιούμε το πιρούνι μας.

Τυριά
Τα τυριά δεν αλοίφονται ποτέ στο ψωμί.
Σερβίρονται πάντα ολόκληρα σε μεγάλα κομμάτια μαζί με ειδικά μαχαίρια. Δεν τρώγονται ποτέ με το πιρούνι.
Δεν τρώμε ποτέ το εξωτερικό μέρος του τυριού.

Σούπες 
Δεν φυσάμε ποτέ τη σούπα για να κρυώσει. Ποτε δεν ρουφάμε τη σούπα. Μο θόρυβος εκνευρίζει τους πάντες !
Τρώμε πάντα με το μπροστινό μέρος του κουταλιού και όχι με το πλάι του
Δεν φέρνουμε το πιάτο για να φάμε και την τελευταία κουτάλια

Ψωμί
Το ψωμί κόβεται με τα χέρια σε κομμάτια που θελουμε στο δικό μας πιάτο.
Μπορούμε να αλείψουμε λιγο βούτυρο στο ψωμι μας με την άκρη του μαχαιριού .
Δεν πετάμε παντού ψίχουλα και δεν παίζουμε ποτέ με το ψωμί.
Δεν το καταβροχθιζουμε αμέσως μόλις μας το σερβίρουν.

Ψάρι
Το ψάρι ειναι απο τα πιο δύσκολα φαγητά  στον τροπο που μπορεί κάποιος να το χειριστεί για να το φάει σωστά. Αρχικά θα πρέπει να υπάρχει ενα αλλο πιάτο για να μεταφέρουμε τα κοκκαλα!
Όταν το ψάρι σερβιριστεί ολόκληρο κόβουμε με τη βοήθεια του μαχαιριού το κεφάλι, βγάζουμε τα πλαϊνά κόκαλα. Ανοίγουμε με προσοχή το ψάρι στη μέση και τέλος βγάζουμε το κεντρικό κόκκαλο. 
Έτσι μένει καθαρό το κρέας  και με τη βοήθεια του πιρουνιού και του μαχαιριού μας  ξεκινάμε να το τρώμε! 
Ποτέ δεν γλύφουμε τα κόκαλα και δεν κάνουμε θόρυβο.

Κρέας 
Το κρέας κόβεται σιγά σιγά στο πιάτο μας με το μαχαίρι και το πιρούνι.
Τρώμε ενα ενα κομματάκι και ποτέ δεν τον κόβουμε ολόκληρο εξ´ αρχής 

Μακαρονια
Τα μακαρόνια σερβίρονται πάντα με κουτάλι και πιρούνι,  χρησιμοποιούμε και τα δυο. Χρειάζεται λίγη τεχνική αλλα ειναι πανεύκολο στη συνέχεια.
Εάν δεν συνηθίσουμε να τρώμε με αυτόν τον τροπο καλό θα ήταν να μην προτιμήσουμε την μακαρονάδα σε ενα επίσημο γεύμα.

 Γλυκά
Τα μικρά συμπαγή κι σκληρά γλυκίσματα τρώγονται με το χέρι. Οι πάστες τρώγονται με το πιρουνακι του γλυκού, ενώ οι κρέμες με το κουταλάκι.
Share: