.

, , , ,

Πώς θα γίνεις super επαγγελματίας ;


1. Αγάπα αυτό που κάνεις !

Όταν αγαπάς τη δουλειά σου, αγαπάς και την καθημερινότητα σου. Λίγοι άνθρωποι λόγω των συνθηκών αγαπούν πραγματικά τη δουλειά τους! Αγαπώντας τη δουλεια σου, μπορείς να επενδύσεις στον εαυτό σου κάνοντας τον εναν επαγγελματία που αγαπά αυτό που κάνει. Ετσι αυξάνεται η παραγωγικότητα σου και η αποτελεσματικότητα της δουλειάς σου! 


2. Να αρνείσαι με ωραίο τρόπο!

Το οχι τις περισσότερες φορές μας ακούγεται σαν απόρριψη! Αλλο να πεις << Δυστυχώς δεν προλαβαίνω να το αναλάβω αλλά χαρά μου να με υπολογίσετε την επόμενη φορά! >> και άλλο να πεις << Οχι δεν μπορω να το κάνω >> 

Καλό είναι να αναλαμβάνεις μόνο όσα μπορείς να κάνεις. Μη δίνεις άδειες υποσχέσεις.

•Να είσαι ευγενής. Δεν σου είπα να μην αρνείσαι, αλλα να αρνείσαι σταθερά. Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις και φλυαρίες.

•Διαπραγματεύσου! 


3.Χρονοδιάγραμμα

Όλες οι δουλειές και τα έργα χρειάζονται χρονοδιαγράμμα. Το χρονοδιάγραμμα γίνεται για να μπορέσουμε να ελέγχουμε τον χρονο μας και να βάζουμε προτεραιότητες στις δουλειές μας!


4.Σχεδίασε την επόμενη μέρα! 

Κάθε βραδυ πριν πέσεις για ύπνο αφιέρωσε λίγη ωρα και κανε τη λίστα σου με τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας! 


5.Μην εισαι αναβλητικός! 

Ειναι οτι χειρότερο να αναβάλλεις οτιδήποτε. Ειδικά στα επαγγελματικά σου είναι το μεγαλύτερο λάθος! 

Πίσω απο την αναβλητικότητα κρύβεται ένας άνθρωπος ο οποίος δεν είναι σταθερός. Η αναβλητικότητα αντιμετωπίζεται! Είναι ένα κουσούρι το οποίο το πολεμάς οταν μέρα με τη μέρα αμα πάψεις να αναβάλλεις μικρά πραγματάκια! 


6. Δώσε το 110% των δυνατοτήτων σου!

Εδώ είναι όλο του ζουμί της υπόθεσης! Αφοσιώσου στον στόχο σου σαν να κρίνεται ολόκληρο το μέλλον σου απο αυτή τη δουλειά. Όλες οι δουλειές έχουν αξία φτάνει να τους δώσεις τον εαυτό σου! Μην αφήνεις περιθώρια για λάθη και παρατηρήσεις! Χρησιμοποίησε την κρυμμένη σου δύναμη και ξεχώρισε απο τους υπόλοιπους.


7.Μην ασχολείσαι με τους γύρω σου! 

Μην πέσεις σε αυτή την παγίδα. Δεν υπάρχει λόγος να κοιτάς τι κάνουν οι άλλοι. Σε ολους τους χώρους εργασίας υπάρχουν πολλοί που δημιουργούν άσχημο κλίμα και κακή ενέργεια με τα λόγια τους. Ισως σε προσεγγίσουν για να βγάλουν το επόμενο gossip. Μην ασχοληθείς καθόλου και μην μπαίνεις στον πειρασμό να σχολιάσεις οτιδήποτε!

 Όλα καταγράφονται!


8.Το στήριγμα σου! 

Βρες τι στήριγμα σου, μοιράσου τους προβληματισμούς σου και τις ανησυχίες σου. Αυτό το άτομο πρέπει να σε στηρίζει και να σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένο καθημερινά! Να πηγαίνεις δυνατός στη δουλειά σου γεμάτος ενέργεια και χαμογελαστός! 

Η καλή ψυχολογία είναι το παν για εναν επιτυχημένο επαγγελματία ! Ακολούθησε τα παραπάνω, βελτιώσου και γίνει σωστός επαγγελματίας. Το αξίζεις! 


Καλή επιτυχια! Share: